PraktijknieuwsZie onderaan de website voor de nieuwste berichten oa. over het Coronavirus, de overstap naar een nieuw telefoonsysteem, het patiëntenportaal en het verdwijnen van de wachtkamer op de eerste verdieping....!


Opleiding artsen Maastricht University
oktober 2019

Wij zijn sinds kort gestart met het opleiden van artsen in samenwerking met Maastricht University! Komende maanden zal een co-assistent het laatste deel van zijn opleiding bij ons doen en vanaf maart 2020 start een arts in opleiding tot huisarts in de praktijk. Deze arts zal gedurende een jaar bij ons werkzaam zijn op dinsdag, woensdag en vrijdag. In principe doet zij zelfstandig spreekuur en zal zij indien nodig een van de huisartsen laten meekijken. Indien u liever uw huisarts alleen spreekt horen wij het graag!

Griepprik dinsdag 19 en 21 november oktober 2019

Eind oktober versturen wij de oproepen voor de jaarlijkse griepvaccinatie. Indien u een uitnodiging heeft ontvangen kunt u op de praktijk de griepprik komen halen op:
- Dinsdag 19 november van 15-17 uur  
- Donderdag 21 november van 16-18 uur

Wilt u dan de uitnodigingsbrief meenemen? Meer informatie kunt u vinden op thuisarts.nl/griep en rivm.nl/griepprik of bij het betreffende nieuwsbericht elders op de website.


Even voorstellen: Michelle Korderijnk
september 2019

Mijn naam is Michelle Korderijnk, ben 46 jaar en ik woon in Eindhoven. Ik ben een trotse moeder van twee leuke zonen en heb een fijne relatie met mijn vriend. Na jarenlang door Nederland te hebben gereisd ben ik zeer verheugd vanaf september te starten als Physician Assistant in huisartsenpraktijk Rijnlaan. In 2012 heb ik de opleiding Master Physician Assistant met uitstroomprofiel Huisartsgeneeskunde behaald. Mijn opleiding heb ik gevolgd tijdens mijn werk bij het gezondheidscentrum asielzoekers. Vanaf oktober 2012 tot mei 2018 was ik werkzaam als PA in een huisartsenpraktijk in Rotterdam en in Steenbergen.  

De diversiteit binnen het huisartsen vak spreekt mij enorm aan. Het blijft een grote uitdaging de persoon achter de patiënt te ontdekken om zo de hulpvraag helder te krijgen. Luisteren, interesse en vertrouwen zijn voor mij onmisbare ingrediënten hiervoor. Samen met het hele team hoop ik mijn bijdrage te kunnen leveren aan goede huisartsenzorg in onze praktijk! 


Physician Assistent Michelle Korderijnk werkzaam in de praktijk vanaf 1 september september 2019

Wij zijn erg blij met de komst van Michelle in onze praktijk! Zij is werkzaam op maandag, dinsdagochtend, woensdagochtend en donderdag. 
Een Physician Assistant is een medisch zorgprofessional ofwel ondersteunend geneeskundige, die op zelfstandige en structurele wijze medische taken overneemt van een medisch specialist, inclusief huisarts. Zij is opgeleid om net als de huisarts spreekuur te doen. In principe werkt zij zelfstandig en bij ingewikkelde zaken doet zij zo nodig beroep op de huisarts. 
Voor meer informatie over haar functie en wat zij voor u kan betekenen zie deze link Zorgprofessional Physician Assistent


Assistentes Kristel en Hillie bevallen van zoon augustus 2019

Onze assistente Kristel is recent bevallen van een gezonde zoon genaamd Finn! Moeder en zoon maken het goed. In verband met het zwangerschapsverlof zullen er komende maanden enkele invalassistentes werkzaam zijn in de praktijk. Ook onze doktersassistente in opleiding Hillie is inmiddels bevallen van een prachtige zoon Abel!


Overstap nieuw computersysteem juni 2019

Sinds 24 mei zijn we overgestapt naar een nieuw computer systeem! Dit is voor iedereen nog erg wennen en er moeten nog enkele puntjes op de i. Het kan zijn dat u hierdoor wat langer moet wachten dan u van ons gewend bent, graag uw begrip hiervoor. Verder is het gedurende enkele weken niet mogelijk om via de website een afspraak te maken. Binnenkort zal dit anders worden ingeregeld en kunt u afspraken inplannen via het patiëntenportaal MGn. Zie elders op de website voor meer informatie. --> Inmiddels kunnen alle patiënten inloggen op de patiëntenportaal met hun DigiD!Vertrek dr. L. van den Nieuwenhof mei 2019

Vanaf 9 juli 2019 zal dr. L. van den Nieuwenhof niet meer werkzaam zijn in praktijk Rijnlaan. Zij heeft met veel plezier hier gewerkt maar zal per 1 juni in een praktijk in Asten gaan werken. Dr. Gijsbers zal een deel van haar werkzaamheden overnemen en physician assistant Michelle Korderijnk zal vanaf september ons team komen versterken! In de vakantiemaanden zullen dr. Y. Biemans en dr. W. van de Minne ook in de praktijk werkzaam zijn.


Herhaalmedicatie via de app. MedGemak februari 2019

Wist u dat u voortaan uw herhaalmedicatie ook online via de app. MedGemak kunt bestellen? Voor meer informatie zie: https://home.mijngezondheid.net/medgemak/ Meldt u zich hiervoor aan bij apotheek de Linden of op www.mijngezondheid.net
In de toekomst zal dit patiëntenportaal nog verder worden uitgebreid.


Overstap naar Zorggroep DOH en nieuwe praktijkondersteuner Hanneke van Kempen februari 2019

In april 2019 gaan wij naar een andere zorggroep gaan genaamd DOH voor ondersteuning van onze chronische zorg zoals diabetes, hart en vaatziekten en astma/COPD. Voor informatie over de zorgprogramma's en wat de zorggroep voor u en de praktijk kan betekenen zie: www.dohnet.nl

Wij zullen dan ook overstappen naar een nieuw computersysteem en verwelkomen de nieuwe praktijkondersteuner Hanneke van Kempen in ons team!  

We nemen dan helaas afscheid van Marian van de Biezen die bij PoZoB werkzaam blijft. Op 28-3 is haar laatste werkdag. We willen haar ook op deze plek heel hartelijk bedanken voor de warme zorg die zij de afgelopen jaren aan onze mensen heeft gegeven en wensen haar veel succes in de toekomst!!


Volg je zorg februari 2019

Praktijk Rijnlaan wil zich dit jaar aansluiten bij het Landelijk Schakelpunt zodat belangrijke medische gegevens van uw huisarts ook beschikbaar zullen zijn tijdens een (spoed)bezoek aan de huisartsenpost. Het LSP is goed beveiligd om uw privacy te waarborgen en indien wenselijk kunt u ook delen van het dossier laten afschermen. Wij willen u vragen hiervoor toestemming te geven via het toestemmingsformulier of digitaal via de website www.volgjezorg.nl

Meer informatie vindt u op de pagina praktijk --> volgjezorg. Hier vindt u ook de informatiefolder en hoe u hiervoor toestemming kunt geven. Bij vragen of onduidelijkheden voel u vrij om een van de huisartsen of assistentes aan te spreken!


Samenstelling team gewijzigd november 2018

Na enige tijd ziek te zijn geweest heeft onze praktijkondersteuner GGZ Lianne besloten om haar werkzaamheden volledig vorm te gaan geven op haar andere werkplek op kantoor bij de eerstelijnszorg organisatie Pozob. Wij zijn verheugd dat Sandy Evers vanaf november haar uren bij ons heeft kunnen uitbreiden! Zij is voortaan werkzaam op maandag, dinsdag en donderdag.

De praktijkassistentes Charlotte en Annette hebben besloten om per 1 november bij een praktijk in Helmond te gaan werken. Kristel heeft haar uren bij ons kunnen uitbreiden en de ervaren assistente Suzan komt per 1 maart ons team versterken. Daarnaast hebben we voortaan een administratieve kracht genaamd Mieke Simkens die ons fijne ondersteuning geeft. Wij gaan met ons nieuwe team de toekomst met veel vertrouwen tegemoet! 

Nieuws en mededelingen
Vragenlijst om onze zorg te verbeteren
Vragenlijst om onze zorg te verbeteren
Geplaatst: 30 april 2021
Bent u bekend met een chronische aandoening zoals diabetes, astma, COPD of een (verhoogde kans op) hart-vaatziekte. Dan willen we vanuit onze huisartspraktijk graag weten wat u van deze zorg vindt.

Lees meer
Covid-19 vaccinatie
Covid-19 vaccinatie
Geplaatst: 5 april 2021
Inmiddels is het landelijke vaccinatieprogramma voor Covid-19 in volle gang. Wij merken dat wij veel uiteenlopende vragen krijgen van patiƫnten omtrent het vaccin.

Lees meer
Herstel longklachten na Corona
Herstel longklachten na Corona
Geplaatst: 31 maart 2021
We weten dat herstel na corona grillig kan verlopen. Mensen met milde klachten kunnen binnen een week al beter zijn. Maar ze kunnen ook weken- tot maandenlang last houden en regelmatig een terugval ervaren. Bij mensen die ernstigere klachten hebben gehad, en al dan niet opgenomen zijn geweest in het ziekenhuis, duurt het herstel zeker weken. Dit kan ook langer zijn. Herstel na IC-opname kan zelfs maanden duren.

Lees meer