De praktijk | Griep en pneumokokken vaccinatie


Jaarlijkse griepvaccinatie en pneumokokken vaccinatie

In week 41 (medio oktober) versturen wij de oproepen voor de jaarlijkse griepvaccinatie en de prik tegen pneumokokken zoveel mogelijk digitaal via onze patiëntenportaal MijnGezondheid.net.

U vindt deze persoonlijke uitnodiging bij 'Berichten' en als u al gebruik maakt van de portaal ontvangt u hiervan ook een notificatie. Hier vindt u ook informatie over hoe u deze afspraak eenvoudig online kunt inplannen via vaccinatieplanner.nl.


De vaccinatierondes zullen plaatsvinden in de praktijk op:

- Dinsdag 2 november van 15.30 - 18.00 uur  
- Donderdag 4 november van 15.30 - 18.00 uurU hoeft deze keer geen uitnodigingsbrief mee te nemen!!
Gelieve de algemene Coronaregels in acht te nemen en zoveel mogelijk 1,5 meter afstand te houden van anderen. Indien de assistente of huisarts afgelopen jaren bij u thuis kwam omdat u absoluut niet in de mogelijkheid bent om zelf naar de praktijk te komen, zullen wij dit nu weer doen en ontvangt u van ons een telefoontje. (In tegenstelling tot het recente bericht in de Mooisonenbreugelkrant waarin expliciet vermeld stond dat dit in zijn geheel niet meer gedaan werd.)


Indicaties om te vaccineren zijn: leeftijd boven 60 jaar, diabetes, hart-, long- of nierziekten en verminderde weerstand (door ziekte of door medicatie).
Klik hier voor informatie over de griep en de vaccinatie.

Daarnaast zijn er dit jaar enkele nieuwe doelgroepen bijgekomen:
 • mensen die tussen 1 oktober en 1 december 22 weken of langer zwanger zijn
 • mensen die vanwege COVID-19 longschade hebben opgelopen
 • mensen met onderstaande neurologische en neuromusculaire aandoeningen (NNMD)
 • mensen met een spierziekte, of een andere ziekte(n) aan het zenuwstelsel zoals MS, Parkinson, Myasthenis gravis of ALS
 • mensen met een doorgemaakte hersenbloeding of infarct
 • mensen met epilepsie
 • kinderen met psychomotore retardatie
 • mensen met een BMI van meer dan 40 (morbide obesitas)
 • mensen waarbij dementie is vastgesteld
 • mensen met cochleaire implantaten
 • mensen met een verstandelijke beperking die niet in een instelling wonen (alleen na advies van een arts)

De mensen uit deze nieuwe doelgroepen zullen worden ingelicht via een publiekscampagne en kunnen zich zelf melden bij de assistente via een bericht in de patiëntenportaal. Ze zullen dan ook een uitnodiging voor de griepvaccinatie ontvangen. Meer informatie over de griepprik kunt u vinden op thuisarts.nl/griep en rivm.nl/griepprikPneumokokken prik

Wordt u dit jaar 69, 70, 71, 72 of 73 jaar? Dan krijgt u ook een uitnodiging voor de gratis prik tegen pneumokokken (1x in de 5 jaar). U kunt deze prik tegelijk krijgen met de griepprik. U krijgt de prik tegen pneumokokken dan in uw andere bovenarm. Voor meer informatie over de pneumokokken prik klik hier en zie ook: thuisarts.nl/pneumokokken


Heeft u na 28 oktober geen oproep ontvangen, maar denkt u wel in aanmerking te komen voor een van beide prikken, overleg dan even met onze assistente.

Nieuws en mededelingen
Herstart inloopspreekuur korte klachten
Herstart inloopspreekuur korte klachten
Geplaatst: 11 april 2022
Vanaf 11 april is het inloopspreekuur voor korte klachten weer herstart! U kunt dan dagelijks tussen 8.00 en 8.30 uur binnenlopen voor een klein medisch probleem. Lees verder in dit bericht voor meer belangrijke informatie! Uiteraard blijven de basisregels rond Covid van kracht en zien we mensen met mogelijke Covid gerelateerde klachten enkel op het einde van het spreekuur met beschermende maatregelen!

Lees meer
Geen neusmondmasker meer tijdens bezoek praktijk
Geen neusmondmasker meer tijdens bezoek praktijk
Geplaatst: 11 april 2022
Er is geen neusmondmasker meer nodig tijdens het bezoek aan de huisartsenpraktijk! Uiteraard blijven de basismaatregelen van kracht en zullen we zoveel mogelijk de 1,5 meter in acht nemen. Ook de schermen in de wachtkamer laten we voorlopig staan.

Lees meer
Start inloopgroepen Positieve gezondheid in Son en Breugel
Start inloopgroepen Positieve gezondheid in Son en Breugel
Geplaatst: 8 april 2022
Wil jij ook de eerste stap zetten naar het vergroten van jouw welzijn? In samenwerking met het CMD, de LEV-groep en oefentherapeute Ester ter Riele gaan wij vanaf 12 mei ook in Son en Breugel starten met inloopgroepen Positieve Gezondheid. Er zijn 6 thema's en elk thema heeft een aparte bijeenkomst. Positieve Gezondheid is een manier om breder naar gezondheid te kijken. Kun je je bijvoorbeeld voldoende redden? Voel je je gelukkig of misschien juist eenzaam? En is er misschien medische zorg nodig of steun uit je omgeving? Het gaat erom dat jij je gezond en energiek voelt, op de manier die bij jou past!

Lees meer