De praktijk | Griep en pneumokokken vaccinatie


Jaarlijkse griepvaccinatie en pneumokokken vaccinatie

In week 40 versturen wij de oproepen voor de jaarlijkse griepvaccinatie en de prik tegen pneumokokken. 

U kunt uw afspraak weer eenvoudig online inplannen via vaccinatieplanner.nl. Hier zijn diverse verbeteringen doorgevoerd waardoor het bijv. ook eenvoudig is om uw afspraak te wijzigen of te annuleren. Zie het betreffende nieuwsbericht voor uitgebreidere informatie. 


De vaccinatierondes zullen plaatsvinden in de praktijk op de Rijnlaan 2 op:

- Woensdag  25 oktober 15.00 - 18.00 uur  

Gelieve de algemene Coronaregels in acht te nemen en zoveel mogelijk 1,5 meter afstand te houden van anderen. Indien de assistente of huisarts afgelopen jaren bij u thuis kwam omdat u absoluut niet in de mogelijkheid bent om zelf naar de praktijk te komen, zullen wij dit nu weer doen en ontvangt u van ons een telefoontje. 


Indicaties om te vaccineren zijn: leeftijd boven 60 jaar, diabetes, hart-, long- of nierziekten en verminderde weerstand (door ziekte of door medicatie).
Klik hier voor informatie over de griep en de vaccinatie.

Daarnaast zijn er enkele nieuwe doelgroepen bijgekomen:
 • mensen die tussen 1 oktober en 1 december 22 weken of langer zwanger zijn
 • mensen die vanwege COVID-19 longschade hebben opgelopen
 • mensen met onderstaande neurologische en neuromusculaire aandoeningen (NNMD)
 • mensen met een spierziekte, of een andere ziekte(n) aan het zenuwstelsel zoals MS, Parkinson, Myasthenis gravis of ALS
 • mensen met een doorgemaakte hersenbloeding of infarct
 • mensen met epilepsie
 • kinderen met psychomotore retardatie
 • mensen met een BMI van meer dan 40 (morbide obesitas)
 • mensen waarbij dementie is vastgesteld
 • mensen met cochleaire implantaten
 • mensen met een verstandelijke beperking die niet in een instelling wonen (alleen na advies van een arts)

De mensen uit deze nieuwe doelgroepen zullen ook automatisch een uitnodiging voor de griepvaccinatie ontvangen. Meer informatie over de griepprik kunt u vinden op thuisarts.nl/griep en rivm.nl/griepprikPneumokokken prik

Wordt u dit jaar 69, 70, 71, 72 of 73 jaar? Dan krijgt u ook een uitnodiging voor de gratis prik tegen pneumokokken (1x in de 5 jaar). U kunt deze prik tegelijk krijgen met de griepprik. U krijgt de prik tegen pneumokokken dan in uw andere bovenarm. Voor meer informatie over de pneumokokken prik klik hier en zie ook: thuisarts.nl/pneumokokken


Heeft u na 13 oktober geen oproep ontvangen, maar denkt u wel in aanmerking te komen voor een van beide prikken, overleg dan even met onze assistente.

Nieuws en mededelingen
Griepprik en pneumokokkenprik
Griepprik en pneumokokkenprik
Geplaatst: 5 september 2023
Het najaar komt eraan, dat betekent dat het weer bijna tijd is voor de jaarlijkse griep en pneumokokken vaccinatie. Zoals voorgaande jaren zullen we weer op de praktijk vaccineren en om wachtrijen te voorkomen kan men online een afspraak inplannen via vaccinatieplanner.nl. Krijgt u altijd een griepprik of komt u dit jaar in aanmerking voor de pneumokokkenprik? Lees dit artikel dan goed door.

Lees meer
Start 1ste jaars huisarts in opleiding dr. Nadjimah Mohseni
Start 1ste jaars huisarts in opleiding dr. Nadjimah Mohseni
Geplaatst: 1 september 2023
Dr. Nadjimah Mohseni is recent gestart in onze praktijk. Zij doet het eerste jaar van haar opleiding tot huisarts in onze praktijk in samenwerking met Maastricht University. In onderstaande tekst stelt zij zich aan u voor!

Lees meer
Nieuwe data najaar Workshops Positieve gezondheid
Nieuwe data najaar Workshops Positieve gezondheid
Geplaatst: 28 augustus 2023
Wil jij ook de volgende stap zetten naar het vergroten van jouw welzijn? In samenwerking met het CMD, de LEV-groep en oefentherapeute Ester ter Riele gaan wij aankomend najaar weer aan de slag met de workshops Positieve Gezondheid. Er zijn 6 thema's en voor elk thema is een aparte workshop. De deelnemer kiest zelf welke workshop past en wil gaan volgen. De workshop vindt plaats op donderdagavond van 19.00 tot ongeveer 20.30 in het Dommelhuis in Son.

Lees meer