De praktijk | Griep en pneumokokken vaccinatie


Jaarlijkse griepvaccinatie en pneumokokken vaccinatie

In week 42 versturen wij de oproepen voor de jaarlijkse griepvaccinatie en de prik tegen pneumokokken. We hebben dit jaar besloten om onze uitnodigingen weer via de reguliere post te versturen. (In de toekomst zullen we dit vermoedelijk weer grotendeels digitaal gaan doen via de mail of patientenportaal.) 

U kunt uw afspraak weer eenvoudig online inplannen via vaccinatieplanner.nl. Hier zijn diverse verbeteringen doorgevoerd waardoor het bijv. ook eenvoudig is om uw afspraak te wijzigen of te annuleren. Zie het betreffende nieuwsbericht voor uitgebreidere informatie. 


De vaccinatierondes zullen plaatsvinden in de praktijk op de Rijnlaan 2 op:

- Dinsdag         1 november van 15.00 - 18.00 uur  
- Donderdag   3 november van 15.00 - 18.00 uurNeemt u de uitnodigingsbrief mee naar de praktijk!
Gelieve de algemene Coronaregels in acht te nemen en zoveel mogelijk 1,5 meter afstand te houden van anderen. Indien de assistente of huisarts afgelopen jaren bij u thuis kwam omdat u absoluut niet in de mogelijkheid bent om zelf naar de praktijk te komen, zullen wij dit nu weer doen en ontvangt u van ons een telefoontje. 


Indicaties om te vaccineren zijn: leeftijd boven 60 jaar, diabetes, hart-, long- of nierziekten en verminderde weerstand (door ziekte of door medicatie).
Klik hier voor informatie over de griep en de vaccinatie.

Daarnaast zijn er enkele nieuwe doelgroepen bijgekomen:
 • mensen die tussen 1 oktober en 1 december 22 weken of langer zwanger zijn
 • mensen die vanwege COVID-19 longschade hebben opgelopen
 • mensen met onderstaande neurologische en neuromusculaire aandoeningen (NNMD)
 • mensen met een spierziekte, of een andere ziekte(n) aan het zenuwstelsel zoals MS, Parkinson, Myasthenis gravis of ALS
 • mensen met een doorgemaakte hersenbloeding of infarct
 • mensen met epilepsie
 • kinderen met psychomotore retardatie
 • mensen met een BMI van meer dan 40 (morbide obesitas)
 • mensen waarbij dementie is vastgesteld
 • mensen met cochleaire implantaten
 • mensen met een verstandelijke beperking die niet in een instelling wonen (alleen na advies van een arts)

De mensen uit deze nieuwe doelgroepen zullen ook automatisch een uitnodiging voor de griepvaccinatie ontvangen. Meer informatie over de griepprik kunt u vinden op thuisarts.nl/griep en rivm.nl/griepprikPneumokokken prik

Wordt u dit jaar 69, 70, 71, 72 of 73 jaar? Dan krijgt u ook een uitnodiging voor de gratis prik tegen pneumokokken (1x in de 5 jaar). U kunt deze prik tegelijk krijgen met de griepprik. U krijgt de prik tegen pneumokokken dan in uw andere bovenarm. Voor meer informatie over de pneumokokken prik klik hier en zie ook: thuisarts.nl/pneumokokken


Heeft u na 28 oktober geen oproep ontvangen, maar denkt u wel in aanmerking te komen voor een van beide prikken, overleg dan even met onze assistente.

Nieuws en mededelingen
Zorggroep DOH en SGE vormen sinds 1 januari 2023 één nieuwe organisatie: Stroomz
Zorggroep DOH en SGE vormen sinds 1 januari 2023 één nieuwe organisatie: Stroomz
Geplaatst: 27 januari 2023
De huisartsenorganisatie DOH en de multidisciplinaire eerstelijnsorganisatie SGE bundelen al geruime tijd de krachten. Daarom zetten DOH en SGE de stap naar één nieuwe organisatie: Stroomz, zorgmakers in beweging

Lees meer
Zet u ook een stap naar gezonder leven?
Zet u ook een stap naar gezonder leven?
Geplaatst: 27 januari 2023
We willen allemaal plezierig en gelukkig ouder worden. Een gezond leven helpt daarbij. Voor iedereen betekent een gezond en prettig leven wat anders.

Lees meer
Vitamine D niet meer vergoed vanaf 1 januari.
Vitamine D niet meer vergoed vanaf 1 januari.
Geplaatst: 23 december 2022
Gebruikt u momenteel een medicijn dat vitamine D3 bevat? Dan bent u waarschijnlijk gewend dat deze medicijnen vanuit uw zorgverzekering worden vergoed. Met ingang van 1 januari 2023 verandert dat. Vanaf dat moment worden alle vitamine D3 en/of vitamine D3-bevattende producten (ook bekend onder de naam Colecalciferol of Cholecalciferol) niet meer vergoed. Dit is een besluit van de Rijksoverheid. De kosten van de vitamine D zullen in vrijwel alle gevallen tussen de €3,00 en €6,00 per maand liggen en het is voor uw gezondheid van groot belang dat u dit blijft innemen met name in het najaar en de winter.

Lees meer