De praktijk | Ingrepen / keuringen / reizigersadvies


Voor het maken van een uitstrijkje voor het bevolkingsonderzoek kunt u een afspraak inplannen met de praktijkassistente. Dit kan ook online via MGn of MedGemak.


Indien u een spiraal wilt laten plaatsen of verwisselen; neem dan eerst contact op met de assistente. Meestal is het nodig om eerst enkele zaken met de huisarts te bespreken en er moet een recept worden gemaakt voor de spiraal en een pijnstiller zodat u deze vooraf bij de apotheek kunt ophalen. Er zijn specifieke tijdstippen hiervoor op het spreekuur gereserveerd. Lees vooraf alvast deze informatie door op Thuisarts.nl.


In de praktijk worden diverse chirurgische ingrepen verricht oa. het verwijderen van kleine moedervlekken, talgkliercystes en gedeeltelijke nagel verwijdering. Dit moet vrijwel altijd vooraf worden beoordeeld door de huisarts of PA dus graag eerst een reguliere afspraak inplannen op het spreekuur. 


U kunt bij onze praktijk geen rijbewijskeuringen meer laten doen. Hiervoor kunt u contact opnemen met een keuringsarts die spreekuur doet in gemeenschapshuis Braecklant in Son. Voor meer info klik hier.

Als u een arbeidsongeschiktheidsverzekering, overlijdensrisicoverzekering of inkomensverzekering aanvraagt kan uw verzekeringsmaatschappij u vragen om u lichamelijk te laten keuren. De huisartsen van uw praktijk voeren deze keuringen voor u uit. Soms moet hiervoor wat extra tijd worden ingepland. Er volgt dan indien nodig een lichamelijk onderzoek en de bevindingen zullen op het keuringsformulier worden vastgelegd of er wordt na afloop een brief opgesteld. Afhankelijk van de hoogte van het te verzekeren bedrag moet u soms ook bloed laten prikken. Doorgaans stuurt de arts het formulier samen met de bloeduitslag naar de verzekeringsmaatschappij.Voor reizigersadviezen en de betreffende vaccinaties verwijzen wij u graag naar de GGD-Brabant-Zuidoost.Nieuws en mededelingen
Griepprik en pneumokokkenprik
Griepprik en pneumokokkenprik
Geplaatst: 5 september 2023
Het najaar komt eraan, dat betekent dat het weer bijna tijd is voor de jaarlijkse griep en pneumokokken vaccinatie. Zoals voorgaande jaren zullen we weer op de praktijk vaccineren en om wachtrijen te voorkomen kan men online een afspraak inplannen via vaccinatieplanner.nl. Krijgt u altijd een griepprik of komt u dit jaar in aanmerking voor de pneumokokkenprik? Lees dit artikel dan goed door.

Lees meer
Start 1ste jaars huisarts in opleiding dr. Nadjimah Mohseni
Start 1ste jaars huisarts in opleiding dr. Nadjimah Mohseni
Geplaatst: 1 september 2023
Dr. Nadjimah Mohseni is recent gestart in onze praktijk. Zij doet het eerste jaar van haar opleiding tot huisarts in onze praktijk in samenwerking met Maastricht University. In onderstaande tekst stelt zij zich aan u voor!

Lees meer
Nieuwe data najaar Workshops Positieve gezondheid
Nieuwe data najaar Workshops Positieve gezondheid
Geplaatst: 28 augustus 2023
Wil jij ook de volgende stap zetten naar het vergroten van jouw welzijn? In samenwerking met het CMD, de LEV-groep en oefentherapeute Ester ter Riele gaan wij aankomend najaar weer aan de slag met de workshops Positieve Gezondheid. Er zijn 6 thema's en voor elk thema is een aparte workshop. De deelnemer kiest zelf welke workshop past en wil gaan volgen. De workshop vindt plaats op donderdagavond van 19.00 tot ongeveer 20.30 in het Dommelhuis in Son.

Lees meer