De praktijk | Ingrepen / keuringen / reizigersadvies


Voor het maken van een uitstrijkje voor het bevolkingsonderzoek kunt u een afspraak inplannen met de praktijkassistente. Dit kan ook online via MGn of MedGemak.


Indien u een spiraal wilt laten plaatsen of verwisselen; neem dan eerst contact op met de assistente. Meestal is het nodig om eerst enkele zaken met de huisarts te bespreken en er moet een recept worden gemaakt voor de spiraal en een pijnstiller zodat u deze vooraf bij de apotheek kunt ophalen. Er zijn specifieke tijdstippen hiervoor op het spreekuur gereserveerd. Lees vooraf alvast deze informatie door op Thuisarts.nl.


In de praktijk worden diverse chirurgische ingrepen verricht oa. het verwijderen van kleine moedervlekken, talgkliercystes en gedeeltelijke nagel verwijdering. Dit moet vrijwel altijd vooraf worden beoordeeld door de huisarts of PA dus graag eerst een reguliere afspraak inplannen op het spreekuur. 


Indien u een afspraak wilt maken voor een rijbewijskeuring; neem dan ook eerst contact op met de assistente. Voor een rijbewijskeuring dienen namelijk twee afspraken gemaakt te worden; zowel bij de huisarts als bij de assistente. De assistente zal het vooronderzoek doen zoals het meten van de bloeddruk en nakijken van de urine. Vervolgens heeft u aansluitend een afspraak bij een van de huisartsen. Zij neemt met u het keuringsformulier door en u krijgt een gericht lichamelijk onderzoek. Vergeet niet het door CBR toegestuurde keuringsformulier mee te nemen.
Deze keuring wordt bij voorkeur door een andere huisarts dan uw eigen huisarts verricht, gelieve dit zelf aan te geven bij de assistente. 

De huisarts doet geen uitspraak over geschikt of ongeschiktheid. Dit is aan de medisch adviseur van het CBR. Soms wordt er extra informatie opgevraagd bij de eigen huisarts (bijv. bij suikerpatiënten) of is een aanvullend specialistisch onderzoek noodzakelijk (epilepsie, oogafwijkingen). Een rijbewijskeuring kost € 87,90.
Naast de volledige keuring kennen we ook het zgn "klein gericht onderzoek". Dat gebeurt als een keuring niet nodig is maar het CBR wel een toelichting wil op uw eigen verklaring. Zo'n klein gericht onderzoek kost € 43,95. Als u twijfelt wat nodig is kunt u dit overleggen met de praktijkassistente.

In onze praktijk worden geen keuringen voor een groot rijbewijs verricht. Hiervoor kunt u contact opnemen met een andere instantie zoals bijvoorbeeld ArboNed.

Als u een arbeidsongeschiktheidsverzekering, overlijdensrisicoverzekering of inkomensverzekering aanvraagt kan uw verzekeringsmaatschappij u vragen om u lichamelijk te laten keuren. De huisartsen van uw praktijk voeren deze keuringen voor u uit. Soms moet hiervoor wat extra tijd worden ingepland. Er volgt dan een zorgvuldig lichamelijk onderzoek en de bevindingen zullen op het keuringsformulier worden vastgelegd of er wordt na afloop een brief opgesteld. Afhankelijk van de hoogte van het te verzekeren bedrag moet u soms ook bloed laten prikken. Doorgaans stuurt de arts het formulier samen met de bloeduitslag naar de verzekeringsmaatschappij.Voor reizigersadviezen en de betreffende vaccinaties verwijzen wij u graag naar de GGD-Brabant-Zuidoost.Nieuws en mededelingen
Nieuwe donorwet vanaf 1 juli
Nieuwe donorwet vanaf 1 juli
Geplaatst: 16 juli 2020
Op 1 juli 2020 is de donorwet veranderd. Met deze wet komt iedereen in Nederland vanaf 18 jaar in het Donorregister. In dit nieuwsbericht leest u welke keuzes u heeft en wat er gebeurt als u geen keuze heeft ingevuld.

Lees meer
Supermarktrondleiding en zoutworkshop
Supermarktrondleiding en zoutworkshop
Geplaatst: 9 juli 2020
De komende maanden vinden er weer een aantal supermarktrondleidingen en zoutworkshops plaats in Son en Breugel. Wellicht heeft u hier al iets van vernomen van de praktijkondersteuner of huisarts. In dit nieuwsbericht vindt u meer informatie!

Lees meer
Online inzage dossier
Online inzage dossier
Geplaatst: 3 juli 2020
Per 1 juli 2020 kunt u digitaal uw dossier inzien. Lees hieronder hoe dit in z'n werk gaat.

Lees meer