De praktijk | Ingrepen / keuringen / reizigersadvies


Voor het maken van een uitstrijkje voor het bevolkingsonderzoek kunt u een afspraak inplannen met de praktijkassistente. Dit kan ook online via MGn of MedGemak.


Indien u een spiraal wilt laten plaatsen of verwisselen; neem dan eerst contact op met de assistente. Meestal is het nodig om eerst enkele zaken met de huisarts te bespreken en er moet een recept worden gemaakt voor de spiraal en een pijnstiller zodat u deze vooraf bij de apotheek kunt ophalen. Er zijn specifieke tijdstippen hiervoor op het spreekuur gereserveerd. Lees vooraf alvast deze informatie door op Thuisarts.nl.


In de praktijk worden diverse chirurgische ingrepen verricht oa. het verwijderen van kleine moedervlekken, talgkliercystes en gedeeltelijke nagel verwijdering. Dit moet vrijwel altijd vooraf worden beoordeeld door de huisarts of PA dus graag eerst een reguliere afspraak inplannen op het spreekuur. 


Indien u een afspraak wilt maken voor een rijbewijskeuring; neem dan ook eerst contact op met de assistente. Voor een rijbewijskeuring dienen namelijk twee afspraken gemaakt te worden; zowel bij de huisarts als bij de assistente. De assistente zal het vooronderzoek doen zoals het meten van de bloeddruk en nakijken van de urine. Vervolgens heeft u aansluitend een afspraak bij een van de huisartsen. Zij neemt met u het keuringsformulier door en u krijgt een gericht lichamelijk onderzoek. Vergeet niet het door CBR toegestuurde keuringsformulier mee te nemen.
Deze keuring wordt bij voorkeur door een andere huisarts dan uw eigen huisarts verricht, gelieve dit zelf aan te geven bij de assistente. 

De huisarts doet geen uitspraak over geschikt of ongeschiktheid. Dit is aan de medisch adviseur van het CBR. Soms wordt er extra informatie opgevraagd bij de eigen huisarts (bijv. bij suikerpatiënten) of is een aanvullend specialistisch onderzoek noodzakelijk (epilepsie, oogafwijkingen). Een rijbewijskeuring kost € 87,90.
Naast de volledige keuring kennen we ook het zgn "klein gericht onderzoek". Dat gebeurt als een keuring niet nodig is maar het CBR wel een toelichting wil op uw eigen verklaring. Zo'n klein gericht onderzoek kost € 43,95. Als u twijfelt wat nodig is kunt u dit overleggen met de praktijkassistente.

In onze praktijk worden geen keuringen voor een groot rijbewijs verricht. Hiervoor kunt u contact opnemen met een andere instantie zoals bijvoorbeeld ArboNed.

Als u een arbeidsongeschiktheidsverzekering, overlijdensrisicoverzekering of inkomensverzekering aanvraagt kan uw verzekeringsmaatschappij u vragen om u lichamelijk te laten keuren. De huisartsen van uw praktijk voeren deze keuringen voor u uit. Soms moet hiervoor wat extra tijd worden ingepland. Er volgt dan een zorgvuldig lichamelijk onderzoek en de bevindingen zullen op het keuringsformulier worden vastgelegd of er wordt na afloop een brief opgesteld. Afhankelijk van de hoogte van het te verzekeren bedrag moet u soms ook bloed laten prikken. Doorgaans stuurt de arts het formulier samen met de bloeduitslag naar de verzekeringsmaatschappij.Voor reizigersadviezen en de betreffende vaccinaties verwijzen wij u graag naar de GGD-Brabant-Zuidoost.Nieuws en mededelingen
Vragenlijst om onze zorg te verbeteren
Vragenlijst om onze zorg te verbeteren
Geplaatst: 30 april 2021
Bent u bekend met een chronische aandoening zoals diabetes, astma, COPD of een (verhoogde kans op) hart-vaatziekte. Dan willen we vanuit onze huisartspraktijk graag weten wat u van deze zorg vindt.

Lees meer
Covid-19 vaccinatie
Covid-19 vaccinatie
Geplaatst: 5 april 2021
Inmiddels is het landelijke vaccinatieprogramma voor Covid-19 in volle gang. Wij merken dat wij veel uiteenlopende vragen krijgen van patiƫnten omtrent het vaccin.

Lees meer
Herstel longklachten na Corona
Herstel longklachten na Corona
Geplaatst: 31 maart 2021
We weten dat herstel na corona grillig kan verlopen. Mensen met milde klachten kunnen binnen een week al beter zijn. Maar ze kunnen ook weken- tot maandenlang last houden en regelmatig een terugval ervaren. Bij mensen die ernstigere klachten hebben gehad, en al dan niet opgenomen zijn geweest in het ziekenhuis, duurt het herstel zeker weken. Dit kan ook langer zijn. Herstel na IC-opname kan zelfs maanden duren.

Lees meer