De praktijk | Ingrepen / keuringen / reizigersadvies


Voor het maken van een uitstrijkje voor het bevolkingsonderzoek kunt u een afspraak inplannen met de praktijkassistente. Dit kan ook online via MGn of MedGemak.


Indien u een spiraal wilt laten plaatsen of verwisselen; neem dan eerst contact op met de assistente. Meestal is het nodig om eerst enkele zaken met de huisarts te bespreken en er moet een recept worden gemaakt voor de spiraal en een pijnstiller zodat u deze vooraf bij de apotheek kunt ophalen. Er zijn specifieke tijdstippen hiervoor op het spreekuur gereserveerd. Lees vooraf alvast deze informatie door op Thuisarts.nl.


In de praktijk worden diverse chirurgische ingrepen verricht oa. het verwijderen van kleine moedervlekken, talgkliercystes en gedeeltelijke nagel verwijdering. Dit moet vrijwel altijd vooraf worden beoordeeld door de huisarts of PA dus graag eerst een reguliere afspraak inplannen op het spreekuur. 


Indien u een afspraak wilt maken voor een rijbewijskeuring; neem dan ook eerst contact op met de assistente. Voor een rijbewijskeuring dienen namelijk twee afspraken gemaakt te worden; zowel bij de huisarts als bij de assistente. De assistente zal het vooronderzoek doen zoals het meten van de bloeddruk en nakijken van de urine. Vervolgens heeft u aansluitend een afspraak bij een van de huisartsen. Zij neemt met u het keuringsformulier door en u krijgt een gericht lichamelijk onderzoek. Vergeet niet het door CBR toegestuurde keuringsformulier mee te nemen.
Deze keuring wordt bij voorkeur door een andere huisarts dan uw eigen huisarts verricht, gelieve dit zelf aan te geven bij de assistente. 

De huisarts doet geen uitspraak over geschikt of ongeschiktheid. Dit is aan de medisch adviseur van het CBR. Soms wordt er extra informatie opgevraagd bij de eigen huisarts (bijv. bij suikerpatiënten) of is een aanvullend specialistisch onderzoek noodzakelijk (epilepsie, oogafwijkingen). Een rijbewijskeuring kost € 87,90.
Naast de volledige keuring kennen we ook het zgn "klein gericht onderzoek". Dat gebeurt als een keuring niet nodig is maar het CBR wel een toelichting wil op uw eigen verklaring. Zo'n klein gericht onderzoek kost € 43,95. Als u twijfelt wat nodig is kunt u dit overleggen met de praktijkassistente.

In onze praktijk worden geen keuringen voor een groot rijbewijs verricht. Hiervoor kunt u contact opnemen met een andere instantie zoals bijvoorbeeld ArboNed.

Als u een arbeidsongeschiktheidsverzekering, overlijdensrisicoverzekering of inkomensverzekering aanvraagt kan uw verzekeringsmaatschappij u vragen om u lichamelijk te laten keuren. De huisartsen van uw praktijk voeren deze keuringen voor u uit. Soms moet hiervoor wat extra tijd worden ingepland. Er volgt dan een zorgvuldig lichamelijk onderzoek en de bevindingen zullen op het keuringsformulier worden vastgelegd of er wordt na afloop een brief opgesteld. Afhankelijk van de hoogte van het te verzekeren bedrag moet u soms ook bloed laten prikken. Doorgaans stuurt de arts het formulier samen met de bloeduitslag naar de verzekeringsmaatschappij.Voor reizigersadviezen en de betreffende vaccinaties verwijzen wij u graag naar de GGD-Brabant-Zuidoost.Nieuws en mededelingen
Herstart inloopspreekuur korte klachten
Herstart inloopspreekuur korte klachten
Geplaatst: 11 april 2022
Vanaf 11 april is het inloopspreekuur voor korte klachten weer herstart! U kunt dan dagelijks tussen 8.00 en 8.30 uur binnenlopen voor een klein medisch probleem. Lees verder in dit bericht voor meer belangrijke informatie! Uiteraard blijven de basisregels rond Covid van kracht en zien we mensen met mogelijke Covid gerelateerde klachten enkel op het einde van het spreekuur met beschermende maatregelen!

Lees meer
Geen neusmondmasker meer tijdens bezoek praktijk
Geen neusmondmasker meer tijdens bezoek praktijk
Geplaatst: 11 april 2022
Er is geen neusmondmasker meer nodig tijdens het bezoek aan de huisartsenpraktijk! Uiteraard blijven de basismaatregelen van kracht en zullen we zoveel mogelijk de 1,5 meter in acht nemen. Ook de schermen in de wachtkamer laten we voorlopig staan.

Lees meer
Start inloopgroepen Positieve gezondheid in Son en Breugel
Start inloopgroepen Positieve gezondheid in Son en Breugel
Geplaatst: 8 april 2022
Wil jij ook de eerste stap zetten naar het vergroten van jouw welzijn? In samenwerking met het CMD, de LEV-groep en oefentherapeute Ester ter Riele gaan wij vanaf 12 mei ook in Son en Breugel starten met inloopgroepen Positieve Gezondheid. Er zijn 6 thema's en elk thema heeft een aparte bijeenkomst. Positieve Gezondheid is een manier om breder naar gezondheid te kijken. Kun je je bijvoorbeeld voldoende redden? Voel je je gelukkig of misschien juist eenzaam? En is er misschien medische zorg nodig of steun uit je omgeving? Het gaat erom dat jij je gezond en energiek voelt, op de manier die bij jou past!

Lees meer