De praktijk | Ons team


Ons huisartsenteam bestaat uit dokter Suzanne Teunisse, dokter Claudia Gijsbers, dokter Annemieke van Dijk en een arts in opleiding tot huisarts. Samen met onze assistentes, praktijkondersteuners en manager vormen wij een hecht team.


Sinds maart 2020 zijn wij gestart met het opleiden van huisartsen in samenwerking met Maastricht University! Vanaf sept 2023 is Nadjimah Mohseni haar eerste jaar van opleiding tot huisarts in de praktijk gestart. Zij zal gedurende een jaar bij ons werkzaam zijn op maandag, dinsdag, woensdag om de week en vrijdag. In principe doet zij zelfstandig haar spreekuren en zal zij indien nodig een van de huisartsen laten meekijken. Houdt u er rekening mee dat de afspraak wat meer tijd in beslag kan nemen. Soms is zij ook aanwezig bij een van de huisartsen, indien u uw huisarts liever alleen spreekt kunt u dit aangeven bij een van onze medewerkers. 

Dr. Annemieke van Dijk werkt als vaste waarnemer in de praktijk op maandag, woensdag en donderdag.

Helaas heeft dr. van der Nieuwenhof wegens ziekte moeten besluiten haar werkzaamheden voorlopig neer te leggen. Zij is de komende tijd dus niet aanwezig op de praktijk en u kan ook geen afspraak bij haar inplannen.

In de vakantie periodes is dr. Yvon Biemans en dr. Hanneke Boek ook werkzaam in de praktijk.


Praktijkassistentes

Sylvia, Kristel, Hillie, Esther en Christine staan u als eerste te woord wanneer u met de praktijk belt. U kunt bij hen terecht met al uw vragen. Verder zorgen zij ervoor dat de organisatie in de praktijk zo goed mogelijk verloopt. Zij voeren ook diverse medische handelingen uit op de behandelkamer. De assistentes voeren al hun taken uit onder verantwoordelijkheid van de huisartsen en hebben ook een beroepsgeheim. 

Tijdens de vakantieperiodes werken ook assistente Petra, Britte en medisch student Ravi in de praktijk.

Praktijkondersteuners 

In onze praktijk zijn 4 praktijkondersteuners werkzaam: Carola Allon en Renate van den Brink voor somatiek en ouderenzorg en Nassima Aboufarisse en Sanne Tijsma aangaande psychische klachten/GGZ. Zij hebben hiervoor een speciale HBO-opleiding gevolgd en helpen de huisarts bij de begeleiding van mensen met een chronische ziekte of psychische klachten. Onder verantwoordelijkheid van uw huisarts is de praktijkondersteuner bevoegd zelfstandig te werken en beslissingen te nemen. Een goede begeleiding van mensen met een chronische ziekte verhoogt de kwaliteit van leven en hun zelfstandigheid. 


Aandachtsgebieden Carola Allon:
 • Zorg voor ouderen
 • Chronische longziekten zoals astma of COPD 
 • Begeleiding bij stoppen met roken
 • Leefstijladvies 
 • Hart- en vaatziekten of risicofactoren zoals hoge bloeddruk en/of hoog cholesterol
 • Diabetes Mellitus (suikerziekte)

Aandachtsgebieden Renate van den Brink:
 • Diabetes Mellitus (suikerziekte)
 • Hart- en vaatziekten of risicofactoren zoals hoge bloeddruk en/of hoog cholesterol
 • Chronische longziekten zoals astma of COPD 
 • Begeleiding bij stoppen met roken
 • Leefstijladvies 

Tijdens de spreekuren van de praktijkondersteuner kunt u het volgende verwachten:
 • Het geven van voorlichting over het ziektebeeld.
 • Het begeleiden van patiënten in de omgang met hun aandoening of ziekte in het dagelijkse leven.
 • Het verrichten van metingen zoals: bloeddruk, glucose, gewicht, voetonderzoek en longfunctiemeting.
 • Indien nodig zorgt de praktijkondersteuner er voor dat uw medicijnen worden aangepast.
Kortom, de praktijkondersteuner ziet er op toe dat uw ziekte of aandoening gecontroleerd en behandeld wordt, volgens de meest recente landelijke richtlijnen.


De praktijkondersteuners GGZ Nassima Aboufarisse en Sanne Tijsma (kind/jeugd) begeleiden mensen met psychische en psychosociale problemen in nauwe samenwerking met de huisartsen. Zij dragen ook zorg voor eventuele doorverwijzing naar psycholoog of psychiater. Nassima is naast het werken met volwassenen ook gespecialiseerd in ouderen. Deze zorg valt onder de basis huisartsenzorg en hier zijn geen kosten aan verbonden.

Nieuws en mededelingen
Griepprik en pneumokokkenprik
Griepprik en pneumokokkenprik
Geplaatst: 5 september 2023
Het najaar komt eraan, dat betekent dat het weer bijna tijd is voor de jaarlijkse griep en pneumokokken vaccinatie. Zoals voorgaande jaren zullen we weer op de praktijk vaccineren en om wachtrijen te voorkomen kan men online een afspraak inplannen via vaccinatieplanner.nl. Krijgt u altijd een griepprik of komt u dit jaar in aanmerking voor de pneumokokkenprik? Lees dit artikel dan goed door.

Lees meer
Start 1ste jaars huisarts in opleiding dr. Nadjimah Mohseni
Start 1ste jaars huisarts in opleiding dr. Nadjimah Mohseni
Geplaatst: 1 september 2023
Dr. Nadjimah Mohseni is recent gestart in onze praktijk. Zij doet het eerste jaar van haar opleiding tot huisarts in onze praktijk in samenwerking met Maastricht University. In onderstaande tekst stelt zij zich aan u voor!

Lees meer
Nieuwe data najaar Workshops Positieve gezondheid
Nieuwe data najaar Workshops Positieve gezondheid
Geplaatst: 28 augustus 2023
Wil jij ook de volgende stap zetten naar het vergroten van jouw welzijn? In samenwerking met het CMD, de LEV-groep en oefentherapeute Ester ter Riele gaan wij aankomend najaar weer aan de slag met de workshops Positieve Gezondheid. Er zijn 6 thema's en voor elk thema is een aparte workshop. De deelnemer kiest zelf welke workshop past en wil gaan volgen. De workshop vindt plaats op donderdagavond van 19.00 tot ongeveer 20.30 in het Dommelhuis in Son.

Lees meer