De praktijk | Ons team


Ons huisartsenteam bestaat uit dokter Suzanne Teunisse, dokter Claudia Gijsbers en Physician Assistant Michelle Korderijnk. Samen met onze assistentes, praktijkondersteuners en manager vormen wij een hecht team.

In de vakantie periodes zijn dr. Yvon Biemans, dr. Wim van de Minne en dr. C. Venteville ook werkzaam in de praktijk. 

In verband met de zwangerschapsverloven van assistente Kristel en stagiaire Hillie zullen er komende maanden enkele invalassistentes werkzaam zijn in de praktijk namelijk Andie en Magda.


Praktijkassistentes

Sylvia, Kristel, Suzan en Petra staan u als eerste te woord wanneer u met de praktijk belt. U kunt bij hen terecht met al uw vragen. Verder zorgen zij ervoor dat de organisatie in de praktijk zo goed mogelijk verloopt. Zij voeren ook diverse medische handelingen uit op de behandelkamer. De assistentes voeren al hun taken uit onder verantwoordelijkheid van de huisartsen en hebben ook een beroepsgeheim. 

Praktijkondersteuners 

In onze praktijk zijn 2 praktijkondersteuners werkzaam: Hanneke van Kempen voor somatiek en ouderenzorg en Sandy Evers aangaande psychische klachten/GGZ. Zij hebben hiervoor een speciale hbo-opleiding gevolgd en helpen de huisarts bij de begeleiding van mensen met een chronische ziekte of psychische klachten. Onder verantwoordelijkheid van uw huisarts is de praktijkondersteuner bevoegd zelfstandig te werken en beslissingen te nemen. Een goede begeleiding van mensen met een chronische ziekte verhoogt de kwaliteit van leven en hun zelfstandigheid. 

Aandachtsgebieden Hanneke van Kempen:
  • Diabetes Mellitus (suikerziekte)
  • Hart- en vaatziekten of risicofactoren zoals hoge bloeddruk en/of hoog cholesterol
  • Chronische longziekten zoals astma of COPD 
  • Begeleiding bij stoppen met roken
  • Leefstijladvies
  • Zorg voor ouderen

Tijdens de spreekuren van de praktijkondersteuner Somatiek kunt u het volgende verwachten:
  • Het geven van voorlichting over het ziektebeeld.
  • Het begeleiden van patiënten in de omgang met hun aandoening of ziekte in het dagelijkse leven.
  • Het verrichten van metingen zoals: bloeddruk, glucose, gewicht, voetonderzoek en longfunctie-onderzoek.
  • Indien nodig zorgt de praktijkondersteuner er voor dat uw medicijnen worden aangepast.
Kortom, zij ziet er op toe dat uw ziekte of aandoening gecontroleerd en behandeld wordt, volgens de meest recente landelijke richtlijnen.


De praktijkondersteuner GGZ Sandy Evers begeleidt mensen met psychische en psychosociale problemen in nauwe samenwerking met de huisartsen. Zij draagt ook zorg voor eventuele doorverwijzing naar psycholoog of psychiater. Sandy is naast het werken met volwassenen ook gespecialiseerd in kinderen en jeugd. Deze zorg valt onder de basis huisartsenzorg en hier zijn geen kosten aan verbonden.
Nieuws en mededelingen
Griepprik 19 en 21 november
Griepprik 19 en 21 november
Geplaatst: 14 oktober 2019
Sommige mensen kunnen ernstig ziek worden door de griep. Zij kunnen bijvoorbeeld problemen aan het hart krijgen of een longontsteking. De griepprik zorgt ervoor dat uw afweer tegen het griepvirus verbetert waardoor u niet of minder ziek wordt van het virus.

Lees meer
Physician Assistent in de praktijk
Physician Assistent in de praktijk
Geplaatst: 1 september 2019
Een Physician Assistant is een medisch zorgprofessional ofwel ondersteunend geneeskundige, die op zelfstandige en structurele wijze medische taken overneemt van een medisch specialist, inclusief huisarts. Zij is opgeleid om net als de huisarts spreekuur te doen. In principe werkt zij zelfstandig en bij ingewikkelde zaken doet zij zo nodig beroep op de huisarts.

Lees meer
Bemiddeling tussen VGZ en Zorggroep DOH leidt alsnog tot akkoord voor 2018-2019
Bemiddeling tussen VGZ en Zorggroep DOH leidt alsnog tot akkoord voor 2018-2019
Geplaatst: 19 december 2017
Op het voorstel van VGZ zijn de afgelopen dagen gesprekken gevoerd onder begeleiding van een onafhankelijke bemiddelaar. Deze gesprekken hebben ertoe geleid dat vandaag alsnog een tweejarig akkoord is bereikt tussen DOH en VGZ voor vijf van de zes zorgprogramma’s die door DOH worden uitgevoerd.

Lees meer