De praktijk | Ons team


Ons huisartsenteam bestaat uit dokter Suzanne Teunisse, dokter Claudia Gijsbers en Physician Assistant Michelle Korderijnk. Samen met onze assistentes, praktijkondersteuners en manager vormen wij een hecht team.

In de vakantie periodes zijn dr. Yvon Biemans, dr. Wim van de Minne en dr. C. Venteville ook werkzaam in de praktijk. 


Wij zijn sinds kort gestart met het opleiden van artsen in samenwerking met Maastricht University! Komende maanden zal een co-assistent het laatste deel van zijn/haar opleiding bij ons doen en vanaf maart 2020 start een arts in opleiding tot huisarts in de praktijk. Deze arts zal gedurende een jaar bij ons werkzaam zijn op dinsdag, woensdag en vrijdag. In principe doet zij zelfstandig spreekuur en zal zij indien nodig een van de huisartsen laten meekijken. Indien u liever uw huisarts alleen spreekt horen wij het graag!


Praktijkassistentes

Sylvia, Kristel, Suzan, Petra en Hillie staan u als eerste te woord wanneer u met de praktijk belt. U kunt bij hen terecht met al uw vragen. Verder zorgen zij ervoor dat de organisatie in de praktijk zo goed mogelijk verloopt. Zij voeren ook diverse medische handelingen uit op de behandelkamer. De assistentes voeren al hun taken uit onder verantwoordelijkheid van de huisartsen en hebben ook een beroepsgeheim. 

Praktijkondersteuners 

In onze praktijk zijn 2 praktijkondersteuners werkzaam: Hanneke van Kempen voor somatiek en ouderenzorg en Sandy Evers aangaande psychische klachten/GGZ. Zij hebben hiervoor een speciale hbo-opleiding gevolgd en helpen de huisarts bij de begeleiding van mensen met een chronische ziekte of psychische klachten. Onder verantwoordelijkheid van uw huisarts is de praktijkondersteuner bevoegd zelfstandig te werken en beslissingen te nemen. Een goede begeleiding van mensen met een chronische ziekte verhoogt de kwaliteit van leven en hun zelfstandigheid. 

Nassima Aboufarisse doet het laatste deel van haar opleiding tot praktijkondersteuner GGZ in onze praktijk.

Aandachtsgebieden Hanneke van Kempen:
  • Diabetes Mellitus (suikerziekte)
  • Hart- en vaatziekten of risicofactoren zoals hoge bloeddruk en/of hoog cholesterol
  • Chronische longziekten zoals astma of COPD 
  • Begeleiding bij stoppen met roken
  • Leefstijladvies
  • Zorg voor ouderen

Tijdens de spreekuren van de praktijkondersteuner Somatiek kunt u het volgende verwachten:
  • Het geven van voorlichting over het ziektebeeld.
  • Het begeleiden van patiënten in de omgang met hun aandoening of ziekte in het dagelijkse leven.
  • Het verrichten van metingen zoals: bloeddruk, glucose, gewicht, voetonderzoek en longfunctie-onderzoek.
  • Indien nodig zorgt de praktijkondersteuner er voor dat uw medicijnen worden aangepast.
Kortom, zij ziet er op toe dat uw ziekte of aandoening gecontroleerd en behandeld wordt, volgens de meest recente landelijke richtlijnen.


De praktijkondersteuner GGZ Sandy Evers begeleidt mensen met psychische en psychosociale problemen in nauwe samenwerking met de huisartsen. Zij draagt ook zorg voor eventuele doorverwijzing naar psycholoog of psychiater. Sandy is naast het werken met volwassenen ook gespecialiseerd in kinderen en jeugd. Deze zorg valt onder de basis huisartsenzorg en hier zijn geen kosten aan verbonden.
Nieuws en mededelingen
Overstap naar nieuw telefoonsysteem
Overstap naar nieuw telefoonsysteem
Geplaatst: 27 februari 2020
Vanaf 19 maart zullen we overstappen naar een nieuw telefoonsysteem. Hiermee hopen we de service en bereikbaarheid van de praktijk te verbeteren.

Lees meer
Overdracht belangrijke medische gegevens naar Huisartsenpost via Volg je zorg / LSP :
Overdracht belangrijke medische gegevens naar Huisartsenpost via Volg je zorg / LSP :
Geplaatst: 27 februari 2020
Goede, veilige en snelle zorg – dat willen we allemaal als we het nodig hebben. Of we nu chronisch ziek zijn, of na een ongelukje op de huisartsenpost komen. Die goede, veilige en snelle zorg begint met informatie. Informatie over onze gezondheid op dat moment. Want dat kunnen niet alle zorgaanbieders weten. Gelukkig kunnen zij belangrijke gegevens over onze gezondheid delen met elkaar via het Landelijk Schakelpunt. Maar alleen als het nodig is. En alleen als U daar toestemming voor heeft gegeven.

Lees meer
Wachtkamer eerste verdieping verdwijnt
Wachtkamer eerste verdieping verdwijnt
Geplaatst: 27 februari 2020
De wachtkamer op de eerste verdieping zal worden omgebouwd tot spreekkamer van onze praktijkondersteuner GGZ Sandy Evers. Gelieve beneden in de wachtkamer plaats te nemen als u een bezoek heeft met een van de praktijkondersteuners of de huisarts in opleiding.

Lees meer