De praktijk | Spreekuren


Inloopspreekuur (ivm Covid-19 vervallen tot nader order.) 

Iedere ochtend tussen 8.00 en 8.30 uur kunt u binnenlopen voor het inloopspreekuur. Dit is bedoeld voor één korte zorgvraag. Indien u twijfelt of uw vraag geschikt is voor het inloopspreekuur willen wij u vragen om de assistente te bellen om dit te overleggen.

U kunt zich hiervoor melden aan de balie. Indien er sprake is van spoed of ernstige klachten gelieve dit aan te geven. Soms zal de assistente u verzoeken om alsnog een afspraak op het reguliere spreekuur te maken.

In verband met drukte is de assistente soms genoodzaakt om al voor 8.30 uur geen patiënten meer toe te laten op het inloopspreekuur. Dit is ook afhankelijk van het aantal artsen dat die dag werkzaam is in de praktijk. Houdt u er rekening mee dat u mogelijk wat langer op uw beurt moet wachten bij bezoeken van het open inloop spreekuur.


Spreekuur volgens afspraak

In de ochtend tussen 8.30 en 12.15 uur is er tijd gereserveerd voor consulten op afspraak. Met uitzondering van de woensdagmiddag is deze gelegenheid er ook in de middag tussen 14.30 en 16.15 uur. Wanneer u tussen 8 en 9 uur belt, kunt u vaak nog dezelfde dag terecht. Wij reserveren dagelijks diverse plekken op het spreekuur voor op de dag zelf.

Via MijnGezondheid.net of de app MedGemak kunt u eenvoudig online een afspraak inplannen met een van de artsen, de praktijkondersteuner somatiek of de assistente.

Indien u een afspraak wilt maken voor een rijbewijskeuring of het inbrengen/verwisselen van een spiraaltje, graag telefonisch contact met de assistente. Zie hier voor meer informatie. 

Uitstrijkjes voor het bevolkingsonderzoek
worden doorgaans door de assistente gedaan.

Voor het maken van afspraken zie ook deze pagina.


Telefonisch spreekuur

Elke dag zijn er enkele plekken gereserveerd voor een telefonische afspraak. Dit is bestemd voor het bespreken van uitslagen met uw arts, een evaluatiemoment of voor korte vragen.

U kunt uw vraag voor de huisarts uiteraard ook stellen aan de assistente. Gelieve dan voor 12.30 uur te bellen, zodat de assistente uw vraag tussen de middag met de huisarts kan bespreken. De assistente zal u mogelijk vragen op een later tijdstip terug te bellen voor het antwoord of zij belt u zelf terug.  

U kunt ook eenvoudig online een vraag stellen aan de assistente, huisarts of praktijkondersteuner via de patiëntenportaal of MedGemak, wij proberen uw vraag dan binnen 3 dagen te beantwoorden.


Assistentenspreekuur

Naast de huisartsen, voeren ook de assistentes diverse medische handelingen uit. Wij willen u vragen hiervoor van te voren een afspraak te maken. Dit kan in de meeste gevallen ook online via MGn of MedGemak. U moet bij deze medische handelingen denken aan:
 • Uitstrijkje maken bevolkingsonderzoek
 • Injecties zetten
 • CRP of nuchtere glucose d.m.v. een vingerprik
 • Oren uitspuiten
 • Bloeddruk meten
 • Wratten aanstippen met stikstof
 • Hechtingen verwijderen
 • Wondverzorging
 • Zwachtelen van de onderbenen
 • Electrocardiogram (hartfilmpje)
 • 24 uurs of half uurs bloeddrukmeting
 • Hartritme onderzoek (Holter)
 • Doorbloeding van de bloedvaten van de benen (Enkel Arm Index)
 • Teledermatologie consult
 • Longfunctiemeting (spirometrie) (ivm Covid-19 tijdelijk niet mogelijk)


Urineonderzoek

Denkt u dat u blaasontsteking heeft? Indien u eerder een blaasontsteking heeft gehad en u herkent de klachten, dan hoeft u geen urine meer te laten controleren en kunnen wij direct een antibioticakuur voor u uitschrijven. Als u hierbij tevens ziek bent, koorts en/of rugpijn heeft, overleg dan svp met de assistente over het te volgen beleid. Hierbij is het meestal wel nodig om de urine te controleren en deze zo nodig op kweek te zetten. U hoeft hiervoor geen afspraak te maken. Gelieve de urine voor 9.00u op te praktijk af te geven in een origineel urinebekertje (gratis verkrijgbaar op de praktijk of te koop bij drogist of apotheek).

Instructie
Onderzoek van urine is alleen volledig betrouwbaar als de urine op de juiste manier is opgevangen en bewaard. Lever bij voorkeur de eerste ochtendurine in. Indien dit niet mogelijk is, lever dan urine in die minimaal 3 uur in de blaas heeft gezeten. Zorg ervoor dat u het eerste beetje urine in het toilet plast, het tweede gedeelte opvangt in het potje en het laatste deel weer in het toilet plast. Kunt u de urine niet direct komen brengen, bewaar deze dan in de koelkast. De urine dient ingeleverd te worden in een origineel urinebekertje (gratis verkrijgbaar op de praktijk of te koop bij drogist of apotheek).

De assistente zal u vragen naar de begeleidende klachten, deze kunt u evt. vooraf thuis noteren. Tussen 14.00 en 16.00 uur kunt u telefonisch de uitslag opvragen bij de assistente. Soms is het nodig om vervolgonderzoek zoals een urinekweek in te zetten of wil de huisarts dat u op het spreekuur komt voor lichamelijk onderzoek.

Achtergrondinformatie
Ochtendurine is het meest geconcentreerd. Als er afwijkingen zijn in de urine, zijn die het beste te vinden in de ochtendurine. Verontreinigingen kunnen het onderzoek flink beïnvloeden. Verontreinigingen uit de plasbuis worden beperkt door slechts het middelste gedeelte van de straal op te vangen. Bacteriegroei in urinebekers wordt geremd door een schone urinebeker te gebruiken en de urine in de koelkast te bewaren voor maximaal 4 uur.
Nieuws en mededelingen
Vragenlijst om onze zorg te verbeteren
Vragenlijst om onze zorg te verbeteren
Geplaatst: 30 april 2021
Bent u bekend met een chronische aandoening zoals diabetes, astma, COPD of een (verhoogde kans op) hart-vaatziekte. Dan willen we vanuit onze huisartspraktijk graag weten wat u van deze zorg vindt.

Lees meer
Covid-19 vaccinatie
Covid-19 vaccinatie
Geplaatst: 5 april 2021
Inmiddels is het landelijke vaccinatieprogramma voor Covid-19 in volle gang. Wij merken dat wij veel uiteenlopende vragen krijgen van patiƫnten omtrent het vaccin.

Lees meer
Herstel longklachten na Corona
Herstel longklachten na Corona
Geplaatst: 31 maart 2021
We weten dat herstel na corona grillig kan verlopen. Mensen met milde klachten kunnen binnen een week al beter zijn. Maar ze kunnen ook weken- tot maandenlang last houden en regelmatig een terugval ervaren. Bij mensen die ernstigere klachten hebben gehad, en al dan niet opgenomen zijn geweest in het ziekenhuis, duurt het herstel zeker weken. Dit kan ook langer zijn. Herstel na IC-opname kan zelfs maanden duren.

Lees meer