De praktijk | Spreekuren
Spreekuur volgens afspraak

In de ochtend tussen 8.30 en 12.15 uur is er tijd gereserveerd voor consulten op afspraak. Met uitzondering van de woensdagmiddag is deze gelegenheid er ook in de middag tussen 14.30 en 16.15 uur. Wanneer u tussen 8 en 9 uur belt, kunt u vaak nog dezelfde dag terecht. Wij reserveren dagelijks diverse plekken op het spreekuur voor op de dag zelf.

Vanaf 2 januari 2023 zal het korte klachten inloopspreekuur komen te vervallen! U kunt in de toekomst zowel vroeg op de dag en op het einde van de dag hiervoor langskomen nadat u een afspraak heeft ingepland.

Via MijnGezondheid.net of de app MedGemak kunt u eenvoudig online een afspraak inplannen met een van de artsen, de praktijkondersteuner somatiek of de assistente.

Indien u een afspraak wilt maken voor een chirurgische ingreep of het inbrengen/verwisselen van een spiraaltje, graag telefonisch contact met de assistente. Zie hier voor meer informatie. 

Uitstrijkjes voor het bevolkingsonderzoek
worden doorgaans door de assistente gedaan. U kunt dit ook inplannen via de patiëntenportaal.

Voor het maken van afspraken zie ook deze pagina.


Telefonisch spreekuur

Elke dag zijn er enkele plekken gereserveerd voor een telefonische afspraak. Dit is bestemd voor het bespreken van uitslagen met uw arts, een evaluatiemoment of voor korte vragen.

U kunt uw vraag voor de huisarts uiteraard ook stellen aan de assistente. Gelieve dan voor 12.30 uur te bellen, zodat de assistente uw vraag tussen de middag met de huisarts kan bespreken. De assistente zal u mogelijk vragen op een later tijdstip terug te bellen voor het antwoord of zij belt u zelf terug.  

U kunt ook eenvoudig online een vraag stellen aan de assistente, huisarts of praktijkondersteuner via de patiëntenportaal MGn of de telefoonapp. MedGemak, wij proberen uw vraag dan binnen 3 dagen te beantwoorden.


Assistentenspreekuur

Naast de huisartsen, voeren ook de assistentes diverse medische handelingen uit. Wij willen u vragen hiervoor van te voren een afspraak te maken. Dit kan in de meeste gevallen ook online via MGn of MedGemak. U moet bij deze medische handelingen denken aan:
 • Uitstrijkje maken bevolkingsonderzoek
 • Injecties zetten
 • CRP of nuchtere glucose d.m.v. een vingerprik
 • Oren uitspuiten
 • Bloeddruk meten
 • Wratten aanstippen met stikstof
 • Hechtingen verwijderen
 • Wondverzorging
 • Zwachtelen van de onderbenen
 • Electrocardiogram (hartfilmpje)
 • 24 uurs of half uurs bloeddrukmeting
 • Hartritme onderzoek (Holter)
 • Doorbloeding van de bloedvaten van de benen (Enkel Arm Index)
 • Teledermatologie consult
 • Longfunctiemeting (spirometrie) 


Urineonderzoek

Denkt u dat u blaasontsteking heeft? Indien u eerder een blaasontsteking heeft gehad en u herkent de klachten, dan hoeft u geen urine meer te laten controleren en kunnen wij direct een antibioticakuur voor u uitschrijven. Als u hierbij tevens ziek bent, koorts en/of rugpijn heeft, overleg dan svp met de assistente over het te volgen beleid. Hierbij is het meestal wel nodig om de urine te controleren en deze zo nodig op kweek te zetten. U hoeft hiervoor geen afspraak te maken. Gelieve de urine voor 9.00u op te praktijk af te geven in een origineel urinebekertje (gratis verkrijgbaar op de praktijk of te koop bij drogist of apotheek).

Instructie
Onderzoek van urine is alleen volledig betrouwbaar als de urine op de juiste manier is opgevangen en bewaard. Lever bij voorkeur de eerste ochtendurine in. Indien dit niet mogelijk is, lever dan urine in die minimaal 3 uur in de blaas heeft gezeten. Zorg ervoor dat u het eerste beetje urine in het toilet plast, het tweede gedeelte opvangt in het potje en het laatste deel weer in het toilet plast. Kunt u de urine niet direct komen brengen, bewaar deze dan in de koelkast. De urine dient ingeleverd te worden in een origineel urinebekertje (gratis verkrijgbaar op de praktijk of te koop bij drogist of apotheek).

De assistente zal u vragen naar de begeleidende klachten, deze kunt u evt. vooraf thuis noteren. Indien u gebruik maakt van de patientenportaal ontvangt u direct na beoordeling van de uitslag een persoonlijk bericht. Eventueel kunt u tussen 14.00 en 16.00 uur telefonisch de uitslag opvragen bij de assistente. Soms is het nodig om vervolgonderzoek zoals een urinekweek in te zetten of wil de huisarts dat u op het spreekuur komt voor lichamelijk onderzoek.

Achtergrondinformatie
Ochtendurine is het meest geconcentreerd. Als er afwijkingen zijn in de urine, zijn die het beste te vinden in de ochtendurine. Verontreinigingen kunnen het onderzoek flink beïnvloeden. Verontreinigingen uit de plasbuis worden beperkt door slechts het middelste gedeelte van de straal op te vangen. Bacteriegroei in urinebekers wordt geremd door een schone urinebeker te gebruiken en de urine in de koelkast te bewaren voor maximaal 4 uur.
Nieuws en mededelingen
Zorggroep DOH en SGE vormen sinds 1 januari 2023 één nieuwe organisatie: Stroomz
Zorggroep DOH en SGE vormen sinds 1 januari 2023 één nieuwe organisatie: Stroomz
Geplaatst: 27 januari 2023
De huisartsenorganisatie DOH en de multidisciplinaire eerstelijnsorganisatie SGE bundelen al geruime tijd de krachten. Daarom zetten DOH en SGE de stap naar één nieuwe organisatie: Stroomz, zorgmakers in beweging

Lees meer
Zet u ook een stap naar gezonder leven?
Zet u ook een stap naar gezonder leven?
Geplaatst: 27 januari 2023
We willen allemaal plezierig en gelukkig ouder worden. Een gezond leven helpt daarbij. Voor iedereen betekent een gezond en prettig leven wat anders.

Lees meer
Vitamine D niet meer vergoed vanaf 1 januari.
Vitamine D niet meer vergoed vanaf 1 januari.
Geplaatst: 23 december 2022
Gebruikt u momenteel een medicijn dat vitamine D3 bevat? Dan bent u waarschijnlijk gewend dat deze medicijnen vanuit uw zorgverzekering worden vergoed. Met ingang van 1 januari 2023 verandert dat. Vanaf dat moment worden alle vitamine D3 en/of vitamine D3-bevattende producten (ook bekend onder de naam Colecalciferol of Cholecalciferol) niet meer vergoed. Dit is een besluit van de Rijksoverheid. De kosten van de vitamine D zullen in vrijwel alle gevallen tussen de €3,00 en €6,00 per maand liggen en het is voor uw gezondheid van groot belang dat u dit blijft innemen met name in het najaar en de winter.

Lees meer