Zorgverleners | Ons team


Ons huisartsenteam bestaat uit dokter Suzanne Teunisse, dokter Claudia Gijsbers en Physician Assistant Michelle Korderijnk. Samen met onze assistentes, praktijkondersteuners en manager vormen wij een hecht team.


Wij zijn sinds kort gestart met het opleiden van artsen in samenwerking met Maastricht University! Vanaf maart 2020 start arts in opleiding tot huisarts Faizah van de Heuvel in de praktijk. Zij zal gedurende een jaar bij ons werkzaam zijn op dinsdag, woensdag en vrijdag.
In principe doet zij zelfstandig spreekuur en zal zij indien nodig een van de huisartsen laten meekijken. Indien u liever uw huisarts alleen spreekt horen wij het graag!


In de vakantie periodes zijn dr. Wim van de Minne en dr. C. Venteville ook werkzaam in de praktijk.


Praktijkassistentes

Sylvia, Kristel, Suzan, Petra en Hillie staan u als eerste te woord wanneer u met de praktijk belt. U kunt bij hen terecht met al uw vragen. Verder zorgen zij ervoor dat de organisatie in de praktijk zo goed mogelijk verloopt. Zij voeren ook diverse medische handelingen uit op de behandelkamer. De assistentes voeren al hun taken uit onder verantwoordelijkheid van de huisartsen en hebben ook een beroepsgeheim. 

Praktijkondersteuners 

In onze praktijk zijn 2 praktijkondersteuners werkzaam: Hanneke van Kempen voor somatiek en ouderenzorg en Sandy Evers aangaande psychische klachten/GGZ. Zij hebben hiervoor een speciale hbo-opleiding gevolgd en helpen de huisarts bij de begeleiding van mensen met een chronische ziekte of psychische klachten. Onder verantwoordelijkheid van uw huisarts is de praktijkondersteuner bevoegd zelfstandig te werken en beslissingen te nemen. Een goede begeleiding van mensen met een chronische ziekte verhoogt de kwaliteit van leven en hun zelfstandigheid. 

Nassima Aboufarisse doet het laatste deel van haar opleiding tot praktijkondersteuner GGZ in onze praktijk. 

Aandachtsgebieden Hanneke van Kempen:
  • Diabetes Mellitus (suikerziekte)
  • Hart- en vaatziekten of risicofactoren zoals hoge bloeddruk en/of hoog cholesterol
  • Chronische longziekten zoals astma of COPD 
  • Begeleiding bij stoppen met roken
  • Leefstijladvies
  • Zorg voor ouderen

Tijdens de spreekuren van de praktijkondersteuner kunt u het volgende verwachten:
  • Het geven van voorlichting over het ziektebeeld.
  • Het begeleiden van patiënten in de omgang met hun aandoening of ziekte in het dagelijkse leven.
  • Het verrichten van metingen zoals: bloeddruk, glucose, gewicht, voetonderzoek en longfunctie-onderzoek.
  • Indien nodig zorgt de praktijkondersteuner er voor dat uw medicijnen worden aangepast.
Kortom, de praktijkondersteuner ziet er op toe dat uw ziekte of aandoening gecontroleerd en behandeld wordt, volgens de meest recente landelijke richtlijnen.


De praktijkondersteuner GGZ Sandy Evers begeleidt mensen met psychische en psychosociale problemen in nauwe samenwerking met de huisartsen. Zij draagt ook zorg voor eventuele doorverwijzing naar psycholoog of psychiater. Sandy is naast het werken met volwassenen ook gespecialiseerd in kinderen en jeugd. Deze zorg valt onder de basis huisartsenzorg en hier zijn geen kosten aan verbonden.
Nieuws en mededelingen
Nieuwe donorwet vanaf 1 juli
Nieuwe donorwet vanaf 1 juli
Geplaatst: 16 juli 2020
Op 1 juli 2020 is de donorwet veranderd. Met deze wet komt iedereen in Nederland vanaf 18 jaar in het Donorregister. In dit nieuwsbericht leest u welke keuzes u heeft en wat er gebeurt als u geen keuze heeft ingevuld.

Lees meer
Supermarktrondleiding en zoutworkshop
Supermarktrondleiding en zoutworkshop
Geplaatst: 9 juli 2020
De komende maanden vinden er weer een aantal supermarktrondleidingen en zoutworkshops plaats in Son en Breugel. Wellicht heeft u hier al iets van vernomen van de praktijkondersteuner of huisarts. In dit nieuwsbericht vindt u meer informatie!

Lees meer
Online inzage dossier
Online inzage dossier
Geplaatst: 3 juli 2020
Per 1 juli 2020 kunt u digitaal uw dossier inzien. Lees hieronder hoe dit in z'n werk gaat.

Lees meer