Zorgverleners | Ons team


Ons huisartsenteam bestaat uit dokter Suzanne Teunisse, dokter Claudia Gijsbers, Physician Assistant Michelle Korderijnk en een arts in opleiding tot huisarts. Samen met onze assistentes, praktijkondersteuners en manager vormen wij een hecht team.


Sinds maart 2020 zijn wij gestart met het opleiden van huisartsen in samenwerking met Maastricht University! Vanaf juni 2022 start er weer een arts in opleiding tot huisarts in de praktijk. Zij zal gedurende een jaar bij ons werkzaam zijn op maandag, donderdag en vrijdag. In principe doet zij zelfstandig haar spreekuren en zal zij indien nodig een van de huisartsen laten meekijken. Houdt u er rekening mee dat de afspraak wat meer tijd in beslag kan nemen. Indien u uw huisarts liever alleen spreekt kunt u dit aangeven bij de assistente. In april start een co-assistent in de praktijk gedurende 8 weken.

Dr. Lotte van de Nieuwenhof werkt als vaste waarnemer in de praktijk op maandag ochtend en donderdag.

In de vakantie periodes is dr. Wim van de Minne ook werkzaam in de praktijk.


Praktijkassistentes

Sylvia, Kristel, Suzan, Hillie en Petra staan u als eerste te woord wanneer u met de praktijk belt. U kunt bij hen terecht met al uw vragen. Verder zorgen zij ervoor dat de organisatie in de praktijk zo goed mogelijk verloopt. Zij voeren ook diverse medische handelingen uit op de behandelkamer. De assistentes voeren al hun taken uit onder verantwoordelijkheid van de huisartsen en hebben ook een beroepsgeheim. 

Praktijkondersteuners 

In onze praktijk zijn 3 praktijkondersteuners werkzaam: Titia van Rens en Carola Allon (vanaf 1 april) voor somatiek en ouderenzorg en Nassima Aboufarisse aangaande psychische klachten/GGZ. Zij hebben hiervoor een speciale hbo-opleiding gevolgd en helpen de huisarts bij de begeleiding van mensen met een chronische ziekte of psychische klachten. Onder verantwoordelijkheid van uw huisarts is de praktijkondersteuner bevoegd zelfstandig te werken en beslissingen te nemen. Een goede begeleiding van mensen met een chronische ziekte verhoogt de kwaliteit van leven en hun zelfstandigheid. 


Aandachtsgebieden Titia van Rens:
 • Diabetes Mellitus (suikerziekte)
 • Hart- en vaatziekten of risicofactoren zoals hoge bloeddruk en/of hoog cholesterol
 • Begeleiding bij stoppen met roken
 • Leefstijladvies
Aandachtsgebieden Carola Allon:
 • Zorg voor ouderen
 • Chronische longziekten zoals astma of COPD 
 • Begeleiding bij stoppen met roken
 • Leefstijladvies 
 • Hart- en vaatziekten of risicofactoren zoals hoge bloeddruk en/of hoog cholesterol
 • Diabetes Mellitus (suikerziekte)

Tijdens de spreekuren van de praktijkondersteuner kunt u het volgende verwachten:
 • Het geven van voorlichting over het ziektebeeld.
 • Het begeleiden van patiënten in de omgang met hun aandoening of ziekte in het dagelijkse leven.
 • Het verrichten van metingen zoals: bloeddruk, glucose, gewicht, voetonderzoek en longfunctiemeting.
 • Indien nodig zorgt de praktijkondersteuner er voor dat uw medicijnen worden aangepast.
Kortom, de praktijkondersteuner ziet er op toe dat uw ziekte of aandoening gecontroleerd en behandeld wordt, volgens de meest recente landelijke richtlijnen.


De praktijkondersteuner GGZ Nassima Aboufarisse begeleidt mensen met psychische en psychosociale problemen in nauwe samenwerking met de huisartsen. Zij draagt ook zorg voor eventuele doorverwijzing naar psycholoog of psychiater. Nassima is naast het werken met volwassenen ook gespecialiseerd in ouderen. Deze zorg valt onder de basis huisartsenzorg en hier zijn geen kosten aan verbonden.
Nieuws en mededelingen
Herstart inloopspreekuur korte klachten
Herstart inloopspreekuur korte klachten
Geplaatst: 11 april 2022
Vanaf 11 april is het inloopspreekuur voor korte klachten weer herstart! U kunt dan dagelijks tussen 8.00 en 8.30 uur binnenlopen voor een klein medisch probleem. Lees verder in dit bericht voor meer belangrijke informatie! Uiteraard blijven de basisregels rond Covid van kracht en zien we mensen met mogelijke Covid gerelateerde klachten enkel op het einde van het spreekuur met beschermende maatregelen!

Lees meer
Geen neusmondmasker meer tijdens bezoek praktijk
Geen neusmondmasker meer tijdens bezoek praktijk
Geplaatst: 11 april 2022
Er is geen neusmondmasker meer nodig tijdens het bezoek aan de huisartsenpraktijk! Uiteraard blijven de basismaatregelen van kracht en zullen we zoveel mogelijk de 1,5 meter in acht nemen. Ook de schermen in de wachtkamer laten we voorlopig staan.

Lees meer
Start inloopgroepen Positieve gezondheid in Son en Breugel
Start inloopgroepen Positieve gezondheid in Son en Breugel
Geplaatst: 8 april 2022
Wil jij ook de eerste stap zetten naar het vergroten van jouw welzijn? In samenwerking met het CMD, de LEV-groep en oefentherapeute Ester ter Riele gaan wij vanaf 12 mei ook in Son en Breugel starten met inloopgroepen Positieve Gezondheid. Er zijn 6 thema's en elk thema heeft een aparte bijeenkomst. Positieve Gezondheid is een manier om breder naar gezondheid te kijken. Kun je je bijvoorbeeld voldoende redden? Voel je je gelukkig of misschien juist eenzaam? En is er misschien medische zorg nodig of steun uit je omgeving? Het gaat erom dat jij je gezond en energiek voelt, op de manier die bij jou past!

Lees meer